Beach House

Truro, Massachusetts

Set on a gentle hill steps from the beach, and looking westward over the Atlantic, this three-bedroom, year-round vacation home was designed to take advantage of sweeping views along the coast from Provincetown to the Lower Cape. Extensive decks and patios maximize indoor-outdoor living at every level, and the crow’s nest offers 360 degree views.  A carriage house creates a courtyard at the front entry, and includes a two-car garage and an upstairs guest suite with its own private deck.

 

Price Residence

La Quinta, California

With stunning golf-course views across three fairways to the mountains beyond, this luxurious home takes advantage of all the southern California desert has to offer. The owners wanted a modern contrast to the traditional home they had raised their family in. The design, through careful analysis of sun angles, captures 360-degree mountain top views while offering deep overhangs that provide shade for both interior and exterior spaces. The large and dramatic living, dining and entertaining spaces flow into each other and outdoors to the pool and spa, and to an outdoor living room alongside the golf course. In contrast, each of the three bedrooms, including the master suite, feels quiet, intimate, and private.

 

Our House

Newton, Massachusetts

We bought our house, a 1915 two-family, just as we were starting our family. The 1,100 square-foot second floor apartment was almost immediately too small. We lived with the apartment as-is for several years while plotting our renovation and addition. Ultimately, the hip-roof attic was removed and a new gable roof with dormers, was built in its place. That allowed us to add two bedrooms, a bathroom, a laundry and our shared studio space. Over the years of ‘improvements’ by previous owners, much of the arts-and-crafts charm of the house was lost. By replacing the brick front facade with cedar shingles to match the rest of the house, and adding exposed rafter-tails to the roofs, we recovered some the lost charm. It was enough to earn a Preservation Award from the Newton Historical Society.

 

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/downie6/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420